TV der bevæger dig

Kun få interesserer sig for menighedsrådsvalg

08:32

Kun få interesserer sig for menighedsrådsvalget den 13. november.

1 af 2

Danskere elsker at diskutere folkekirken. Men vi gider ikke menighedsrådsvalg.

Skal præster kunne sige nej til at vie fraskilte og homoseksuelle, og skal kirken være et hjemsted for rockkoncerter og fællesspisning?

Kun ganske få danskere interesserer sig for menighedsrådenes arbejde eller stemmer til menighedsrådsvalgene, selvom det faktisk er menighedsrådene, der forvalter mange af kirkens millioner og bestemmer, hvilken præst der står på prædikestolen.

Ifølge en meningsmåling, som Epinion har foretaget for DR og TV Syd, er der nemlig 75 procent af danskerne, der mener menighedsrådenes arbejde har lille eller ingen betydning for dem ? mens 71 procent af danskerne er enige i, at folkekirken er en vigtig del af det danske samfund.

Nu sætter DR Syd og DR Trekanten og TV Syd fokus på menighedsrådsvalget og menighedsrådenes arbejde i forsøget på at gøre lyttere og seere mere opmærksomme på muligheden for indflydelse.

I ugerne op til valget den 13. november er der daglige indslag i de to regionalradioer og på TV Syd, plus debatter.

- Folkekirken har over 4,4 millioner medlemmer, der betaler over seks milliarder i kirkeskat. Derfor er det en helt naturlig public service-opgave at sætte fokus på, hvordan medlemmerne bruger deres mulighed for medbestemmelse, siger Louise Pettersson, der er redaktionschef på P4 Trekanten.

- Vores mål er, at lyttere og seere, når valget er overstået den 13. november, vil vide mere om det arbejde, som landets over 2000 menighedsråd udfører til dagligt og ikke mindst er klar over, at de også kan være med til at påvirke det, der sker i Folkekirken ved at stemme, siger Anette Johnsen, der er redaktionschef på DR Syd.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden