Kun Hercules kom til Skrydstrup

De danske F16-fly måtte omdirigeres til Karup på grund af tæt tåge i Sønderjylland.

De danske F-16-fly, der har været på mission i Libyen, fik en lidt længere hjemrejse end forventet.

Flyene kunne nemlig ikke som planlagt lande på flyvestationen i Skrydstrup, som hele dagen har været indhyllet i tåge. I stedet fortsatte flyene til Karup længere mod nord, hvor de landede kort før klokken 12.

Beslutningen om en omdirigering skyldes, at de seks kampfly ikke har brændstof nok til at afvente en eventuel opklaring.

Til gengæld kunne det store Hercules-fly, der transporterede 38 soldater og et halvt ton materiel, godt finde vej til landingsbanen i Skrydstrup.

Her blev det hjemvendte personale modtaget af chefen for Flyvertaktisk Kommando med rosende ord.

- Det har været en fantastisk flot mission, og det kan vi godt være stolte af at have været en del af, siger generalmajor Henrik Røboe Dam.

- Det har været langt mere intensivt, end vi nogensinde har prøvet før. Vi var i Afghanistan i 10 år og kastede 19 bomber, nu har vi været syv måneder i Libyen og har kastet 923.

- Det har krævet lidt ekstra fra alle dem, der har været sendt af sted, men alle har klaret det til UG med kryds og slange, fortsætter han.

Derefter fortsatte de hjemvendte til flyvestationens cafeteria, hvor deres pårørende ventede på dem.

Flyene lettede onsdag morgen klokken 9 fra Sigonella-basen på Sicilien og endte dermed med at bruge cirka tre timer på hjemturen.

De danske styrker har gennem syv måneder haft base på Siciliens sydspids, mens de sammen med blandt andre britiske og franske styrker fløj bombetogter over libysk luftrum.