TV der bevæger dig

Kunder tager positivt imod deres nye bank

Mandag blev kunderne i Tønder Bank pludselig kunder i en ny bank - men det tog de rigtig pænt imod.

Fredag eftermiddag lukkede filialer i en række sønderjyske byer som en del af Tønder Bank. Mandag mødte kunderne så op og blev nu betjent af Sydbank, der i løbet af weekenden havde overtaget Tønder Bank.

Overgangen var brat, men ifølge områdedirektør Henning Danielsen Dam, Sydbank, tog kunderne meget positivt på den nye situation.

- Medarbejderne åbnede mandag i stor utryghed og var nervøse for kundernes reaktion. Men der faldt hurtigt ro over det med mange positive reaktioner og støtte til medarbejderne, siger Henning Danielsen Dam til Ritzau.

Nogle kunder trøstede endda de tidligere Tønder Bank-ansatte med chokolade og blomster.

- En kunde, der har købt noget af den omstridte hybridkapital, som nu måske går tabt, gav medarbejderne en æske chokolade og sagde: Det kan I jo ikke gøre for, forklarer Henning Danielsen Dam.

Han vurderer, at de fleste kunder har forstået, at medarbejderne i filialerne ikke har kunnet vide, at tingene så helt anderledes ud i Tønder Bank, end de gik og troede.

Der er tale om nye forhold for i alt ni filialer. I alle de sønderjyske filialbyer undtagen Løgumkloster og Toftlund er Sydbank i forvejen til stede. Der vil nu blive tale om en sammenlægning i de byer, hvor begge banker har været aktive.

Sydbank havde mandag udstationeret en medarbejder i de tidligere Tønder Bank-filialer for at forklare situationen for kunderne. Henning Danielsen Dam melder om positive tilbagemeldinger til disse folk.

For kunderne var der mandag ikke den store forskel ved at gå i banken. Der blev sagt "Sydbank" i telefonen, og der var små chokolader med det nye navn på.

Onsdag kommer der pakker ud med brevpapir og brochurer, så alle filialer har et præg af Sydbank. Ændring af facader for eksempel vil først ske senere.

Foreløbig skal man i Sydbank have klarhed over, hvordan fusionen skal forløbe - herunder primært hvilke medarbejdere der skal fortsætte. Man har lovet en afklaring allerede sidst i næste uge, så medarbejderne ikke skal gå for længe i usikkerhed.

Frem til sommer skal de to bankers it-systemer så køres sammen, men i en periode vil man køre med to it-systemer i de fortsættende filialer.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden