Kunne det friste med en melorm?

Snart kan det være, du går ud for at handle, og lige køber en pose melorm med som snack på vej ud af butikken.

Insekter er in. Man kan allerede købe dem i nogle få supermarkeder i de store byer, og hvis det står til biolog og ph.d hos Teknologisk Institut Lars-Henrik Lau Heckmann, kommer de i fremtiden til at indgå som en del af vores kost.

- Ja, insekter er på vej frem. Der er allerede flere store fødevarevirksomheder, der viser interesse for at bruge insekter i deres produktion, siger Lars-Henrik Lau Heckmann til TV SYD.

En af de virksomheder, der er hoppet på insektbølgen er Scraptrans i Billund. Virksomheden er specialister i at håndtere spildvarer fra fødevareindustrien, og netop fx mel, der ikke lever op til de standarder, der er for menneskeføde, kan sagtens bruges til at opdrætte melorme med.

- Det er spændende, og vi vil gerne være med på det helt nye, fortæller direktør i Scraptrans Søren Christensen til TV SYD, og fortsætter, - Det vi kan er at levere foder til melorme, så de hurtigst muligt bliver store og tykke.

Fordelen ved at bruge insekter i fødevareproduktion er, at de for det første er billige at producere, og for det andet er de miljøvenlige.

- Der bliver mangel på fødevarer i fremtiden, og miljøbelastningen er lille ved at producere insekter, siger Søren Christensen.

Der kommer dog nok til at gå et stykke tid, før vi ser insekter som snack i det lokale supermarked. I første omgang er planen nemlig, at insekterne skal bruges som foder til fx fisk og høns, og som ingrediens i andre fødevarer.

- Fra fødevaresiden er der spirende interesse for at bruge insekter. De er fulde afanimalske proteiner, og det er meget mere effektivt at producere de proteiner med insekter end med køer, siger Lars-Henrik Lau Heckmann.

Skulle man få lyst til larver kan man indtil videre købe dem i Salling Super eller over internettet.