TV der bevæger dig

Kunstmuseum i Aabenraa går under jorden

Brundlund Slot i Aabenraa.

Brundlund Slot skal udvides, men både slot og slotsholm er fredet, og så kan udvidelsen kun foregår i en retning - nemlig nedad!

Kulturstyrelsen har sagt ja til en anmodning om at få Brundlund Slot udvidet, så der bliver mere vægplads til de mange malerier. JyskeVestkysten oplyser, at udvidelsen bliver underjordisk. Der skal laves en underjordisk gang fra slottet under voldgraven over til et område, hvor den underjordiske del af museet skal ligge.

Hjælp fra fonde

Ethvert slot med respekt for sig selv har en underjordisk gang - som måske har været hemmelig! På Brundlund Slot kommer forbindelsen under voldgraven til at koste 112 millioner kroner. Dem har museet ikke, og nu skal der skrives breve til diverse fonde for at få skaffet pengene.

Brundlund Slot har siden 1470 fungeret som embedsbolig for skiftende stiftamtmænd. I 1996 flyttede den daværende stiftamtmand fra slottet, som herefter blev solgt til Aabenraa Kommune og indrettet til et kommunalt kunstmuseum. Senere blev det en del af Museum Sønderjylland.

Brundlund Slot blev gennemrenoveret i første halvdel af 1980´erne og fik en hel ny park i 2006. Samlingen består af over 1000 værker, hovedagelig af sønderjyske kunstnere fra slutningen af 1700-tallet til i dag. Blandt nogle af kunstnerne er C.W. Eckersberg, Claus Carstensen, Franciska Clausen, Svend Wiig Hansen og Jeppe Madsen-Ohlsen.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden