TV der bevæger dig

Kunstner skal fjerne lugten

Inspiratioen er forrige århundredes industribygninger.

Byggeriet af slamhallen er godt igang. (Foto: Vejle Spildevand)

1 af 2

Billedkunstneren Ingvar Cronhammar har sammen med arkitekten Jens Bertelsen tegnet en bygning, som skal fjerne slamlugten i Vejle. Byggeriet er færdigt til sommer.

Vejle Spildevand opfører det nye slamlager ved renseanlægget på Toldbodvej. Bygningen bliver 30 meter land og over 10 meter høj. Bygningen opføres bag renseanlægget grønne poppel-skulpturer, som Ingvar Cronhammar også har tegnet.

Flere fluer i et smæk

Og apropos slamlugt, så mener direktør Mikael Schultz, Vejle Spildevand, at den nye bygning slår flere fluer med et smæk:

- Med den nye hal får vi mere lagerkapacitet, skaber et bedre arbejdsmiljø for vores medarbejdere og fjerner lugtgener for vores omgivelser. Samtidig går vi også over til en ny teknologi, der gør, at vi vil bruge mindre energi på at håndtere slammet og bliver mere driftsikre, så vi slår mange fluer med ét smæk med det her byggeri, forklarer Mikael Schultz.

Detaljer

Ingvar Cronhammar forklarer om bygningens udformning:

- Det er jo en nødvendighed, at denne her type anlæg eksisterer. Og vi har forsøgt at give den en slags værdighed. Vi har bl.a. ladet os inspirere af industribygninger fra starten af sidste århundrede, hvor der var en større omhu for detaljer end i dag, så bygningen bliver mere interessant.

- Derudover har vi arbejdet med glas og lys for, at det skal være behageligt at være der. Samtidig gør glasset, at bygningen bliver mere transparent, så forbipasserende kan se, hvad der foregår derinde, fortæller Ingvar Cronhammar.

Byggeriet blev sat i gang 1. september og ventes færdigt til sommerferien næste år - inden varmen forværrer lugtgenerne for omgivelserne og de ansatte.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden