TV der bevæger dig

Kunstnere må boltre sig på vægge, søjler og lofter

Kunstmuseets store sal lægger vægge, søjler og lofter til de otte kunstneres værker.

Billedkunstner Hartmut Stockter var den første af de otte kunstnere til at sætte sine første streger på de enorme hvide vægge i Kunstmuseets store Utzonsal. Hver kunstner har et "lærred" på 30-50 m2.

1 af 2

Otte danske kunstnere har fået lov til at boltre sig på 400 kvadratmeter væg på Vejle Kunstmuseum. Og hvis de vil, må de tage lofter og søjler med. Værket skal være udstillet til slutningen af september. Og så skal det hele males over?

Værket skal skabes i løbet af de næste to uger. Publikum kan følge hele processen.

- Værket er stedsspecifikt og bliver skabt direkte på museets vægge. Der er ikke nogen begrænsninger ud over rummet og tiden, fortæller udstillingsinspektør Marie Dufresne.

Det er kunstmuseets Utzon-sal, der er stillet til rådighed.

Torsdag kom de første kunstnere og fra mandag vil alle otte være i arbejde.

Kunstnerne er valgt, så de repræsenterer et bredt spekter af den danske samtidskunst og giver museets gæster mulighed for at opleve mange forskellige billedsprog. De otte kunstnere er:

Gitte Bach, Kaspar Bonnén, Thorgej Steen Hansen, Hartmut Stockter, Camilla Thorup, Mette Vangsgaard, Mette Winckelmann og Jesper Aabille.

Værket præsenteres ved en fernisering den 13. juni. Det kan ses frem til 27. september. Så skal det hele males over, forklarer

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden