Kold festival: Kunstnere og børn hugger og udstiller is

Lørdag løb Give Isskulpturfestival af stablen. 10 kunstnere – og en masse børn – skabte flotte figurer.

- Vi vil gerne trække kunder til byen. Samtidig vil vi gerne give borgerne en god oplevelse med skulpturerne.

Det forklarer arrangør af Give Isskulpturfestival, Birgit Lykke Jørgensen, til TV SYDs udsendte reporter.

quote

Man kan se på glimtet i børnenes øjne, at de synes, det er megafedt at få lov til at være kreative.

Birgit Lykke Jørgensen, arrangør, Give Isskulpturfestival

En-dagsfestivalen bliver holdt for tredje år i træk. I år med 10 professionelle kunstnere, der normalt arbejder i andre materialer, men lørdag udfordrer de sig selv med isen.

En af de nye kunstnere, der er med i år er den professionelle skulptør Liné Ringtved Thordarson, der blandt andet har lavet skulpturen Madonna på De ukendtes grav i Give, men aldrig har arbejdet med isskulpturer før.

- Jeg er ved at lave en varm kvinde i kold is. Men jeg har aldrig prøvet at hugge ned før – jeg plejer at bygge op, når jeg laver mine bronzeskulpturer. Så det er helt nyt – og super spændende. Det er mere skrøbeligt, fortæller hun.

quote

Jeg har aldrig prøvet at hugge ned før – jeg plejer at bygge op, når jeg laver mine bronzeskulpturer. Så det er helt nyt – og super spændende.

Liné Ringtved Thordarson, professionel skulptør, Aarhus

Iskolde børn med glimt i øjet

Men det var ikke kun de 10 professionelle kunstnere, der lørdag fik glæde af arbejdet med de store isblokke. Med arrangementet ICE for Kids fik børn og barnlige sjæle også mulighed for at prøve kræfter med at lave isskulpturer.

- Man kan se på glimtet i børnenes øjne, at de synes, det er megafedt at få lov til at være kreative og arbejde med et materiale, som de sandsynligvis ikke er vant til at arbejde med, slutter Birgit Lykke Jørgensen.

Isskulpturerne bliver stående og kan ses på Torvet i Give… indtil de er smeltet!