TV der bevæger dig

Aabenraa Kommune melder Kurt Beier til politiet

Fagbladet 3F afslørede i oktober, at op mod 200 filippinske chauffører havde boet under primitive forhold i en lejr på Kurt Beier Transports adresse i Padborg. Foto: Fagbladet 3F

Det omstridte vognmandsfirma Kurt Beier Transport vil blive meldt til politiet for firmaets containerlejr i Padborg for udenlandske chauffører. Det oplyser Aabenraa Kommune.

Udenlandske lastbilchauffører har været ulovligt og uhygiejnisk indkvarteret i containere hos vognmandsfirmaet Kurt Beier Transport A/S i Padborg.

Nu kan det sønderjyske firma se frem til at blive meldt til politiet for boligforholdene. Det oplyser Aabenraa Kommune til Fagbladet 3F.

Aabenraa Kommune har nu så tilstrækkeligt overblik..., at vi har besluttet, at der er grundlag for at politianmelde virksomheden.

Jane Petersen, teamleder, Byg, Kultur, Miljø & Erhverv, Aabenraa Kommune

- Vi har besluttet at melde Kurt Beier Transport A/S til politiet. Anmeldelsen skyldes, at hvis Kurt Beier Transport havde søgt byggetilladelse til det, vi foreløbig har konstateret, havde han ikke fået tilladelsen, siger Jane Petersen, teamleder hos Aabenraa Kommune i afdelingen Byg, Kultur, Miljø & Erhverv.

TV SYD har efterfølgende talt med Jane Petersen fra Aabenraa Kommune.

- Aabenraa Kommune har nu så tilstrækkeligt overblik over egne observationer, eksterne oplysninger, fotos, referater fra tilsyn, sagsinformationer fra byggesagsarkivet osv., at vi har besluttet, at der er grundlag for at politianmelde virksomheden, siger hun og fortsætter:

- Politianmeldelsen er under udarbejdelse og forventes leveret til politiet i denne eller næste uge.

TV SYD har mandag forgæves forsøgt at få en kommentar til politianmeldelsen fra direktøren for Kurt Beier Transport A/S, Karsten Beier, og hans advokat Anders K. Nemeth.

OM SAGEN:

  • Fagbladet 3F afslørede 29. oktober de kummerlige forhold i containerlejren, som har huset filippinske og srilankanske chauffører. Næste morgen tog repræsentanter fra Aabenraa Kommune, politiet og Arbejdstilsynet på tilsynsbesøg i lejren på Lejrvejen 9 i Padborg. På den baggrund udstedte kommunen samme dag et påbud til Kurt Beier Transport A/S om, at firmaet straks skulle stoppe med at bruge containerne til beboelse.
  • Direktøren har tidligere oplyst til Fagbladet 3F, at virksomheden brugte lejren til, at chaufførerne kunne få et hvil og i forbindelse med deres uddannelse. Samt at firmaet havde en tilladelse til at have mennesker boende i lejren.

Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App