TV der bevæger dig

Kvinde fra Esbjerg storimporterer ulovlig peberspray

Arkivfoto. Foto: Kristian Brasen

En 59-årig kvinde har fået konfiskeret 44 dåser ulovlig peberspray siden nytår. Hendes sager er dog ikke de eneste, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Københavns Internationale Postcenter konfiskerede den 12. juni en pakke med tre peberspray, der er sendt fra Holland til en 59-årig kvinde i Esbjerg. Det fortæller Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Det er ottende gang siden nytår, at kvinden får konfiskeret forsendelser med ulovlige beholdere, og tolderne har konfiskeret 44 dåser fra selv samme kvinde siden nytår.

Peberspray-kvinden fra Esbjerg er ikke alene

Kvinden er en ud af mange, der importerer de ulovlige pebersprays fra udlandet. Syd- og Sønderjyllands Politi har sammen med Toldstyrelsen registreret 106 sager med ulovlig import af peberspray. I de sager har man konfiskeret 183 dåser i alt.

- Vi må desværre konstatere, at en del borgere ikke har været opmærksom på reglerne, inden de begyndte at købe peberspray. Og derfor råber vi vagt i gevær, så borgerne ikke falder i, da vi hellere vil forebygge end skrive bøder ud. For langt hovedparten af de 106 sager drejer det sig om, at en borger i et enkelt tilfælde har købt en enkelt peberspray – og så har fået sig en forskrækkelse, når sprayen er blevet konfiskeret, oplyser vicepolitiinspektør Chr. Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis Forebyggelsessektion.

Lovligt hvis dåsen er dansk

Siden starten af 2019 har det været lovligt at købe peberspray til selvforsvar i ens eget hjem. Det er dog kun lovligt at købe peberspray, hvis det sker gennem en godkendt forhandler i Danmark.

Syd- og Sønderjyllands Politi fortæller, at ulovlig import af en enkelt peberspray giver en bøde på 3.000 kroner. Udover bøden vil ulovligt importerede peberspray også blive konfiskeret af politiet og Toldstyrelsen.


Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App