Kys-og-kør skal forbedre trafik-sikkerhed ved skoler

Kolding vil bruge over 850.000 kr. på at sikre skolebørn mod det daglige trafik-kaos ved tre skoler. Bl.a. skal de have mere plads til de såkaldte kys-og-kør-zoner.

Hver dag er der kaos ved mange skoler, når forældre afleverer deres poder i bil, samtidig med at andre kommer på cykel eller til fods. Et problem, der er vokset gennem de sidste ti år.

- Vi har nu gennemgået fem skoler, hvor der er problemer og valgt de tre, hvor det står værst til, siger næstformand Molle Lykke Nielsen (Dansk Folkeparti) fra teknisk udvalg. Det er Brændkjær Skolen, Bramdrup Skole og Sdr. Vang Skole. Samlet investeres der godt 850.000 kr. i projekterne.

TV SYD var tirsdag morgen ved Brændkjær Skolen. Her er pladsen til de såkaldte kiss?n?ride (kys-og-kør) for lille. Det er en plads, hvor bilerne kort kan holde og sætte børnene af.

Men i dag holder biler på fortove og cykelstier ? med farlige situationer til følge.

I Bramdrupdam skilles biler og cykler ved at flytte cykelparkeringen. Ved Sdr. Vang Skolen skilles hårde og bløde trafikanter også ved inddrage en del af grusparkeringspladsen til kys-og-kør.

- Det har været meget vigtigt for mig, at vi får taget fat på en løsning af trafikproblemerne ved skolerne, siger Molle Lykke Nielsen. Dette er et rigtig godt skridt i den rigtige retning, men det er et område vi fortsat skal have fokus på. Det meget vigtigt, at vores børn kan kommer sikkert i skole, uanset om det er i by eller på land.