LA-politiker: Fjern hjertestarterne på plejehjemmene

Den lokale LA-politiker og læge Marianne Mørk Mathiesen, vil have afskaffet hjertestarterne på plejehjemmene.

"Kære børn. Når jeg engang bliver så svækket af alderdom, at jeg ikke længere kan bo

i mit eget hjem, men er nødsaget til at flytte på plejehjem, ønsker jeg ikke nogen

form for livsforlængende behandling. " Sådan skriver regionsrådspolitiker og læge Marianne Mørk Mathiesen i sit testamentet til sine børn.

Den lokale LA-politiker mener ikke, at hjertestarterne hører hjemme på plejehjemmene, og hun vil derfor have dem afskaffet, så det ikke bliver muligt at genoplive ældre svage borgere, der har fået hjertestop.

-Jeg mener vi skal respektere de ældre borgere på vores plejehjem. Dem vi har på plejehjemmene i dag, er de mest dårlige, der ikke kan klare sig selv. Der er ingen grund til at genoplive folk, der har levet livet, når livet er ved at svinde ud, siger regionsrådspolitikeren til TV SYD.

Ifølge hende er det forbundet med yderligere mén, når svage ældre borgere bliver genoplivet med hjertestartere. De gamle for hjerneskader og bliver endnu mere svækket end før.

Vil også afskaffe sondemad

Men det er ikke kun hjertestarterne som regionsrådspolitikeren vil have stoppet; hun vil også have afskaffet brugen af de såkaldte PEG-sonder.

En PEG-sonde er kort fortalt en metode, hvor man kan føre mad direkte ind i mavesækken, når svage ældre ikke længere er i stand til at indtage deres egen mad.

-Det jeg oplever som læge, er at nogle er så svækkede af alder, at de ikke selv kan indtage mad. Så kontakter jeg de pårørende og spørger om vi skal indlægge en sonde, så de får mad gennem den. Så sker der det, at de kærlige pårørende skal tage stilling til noget som gør ondt, og så bliver de ældre indlagt og tvangsfodret, siger hun til TV SYD.

Det er i tilfælde hvor en aldersvækket ældre ikke længere selv kan indtage sin mad, at Marianne Mørk Mathiesen vil afskaffe brugen af PEG-sonder.