Lån en hiv-positiv på biblioteket

Døm ikke en bog på omslaget, lyder det fra Menneskebiblioteket, der gerne vil fordommene til livs.

Man skal ikke dømme en bog på omslaget.  Heller ikke selvom det er nogle anderledes titler, man kan låne på bibliotekerne i Varde og Esbjerg for tiden. Man kan blandt andet låne en hiv-positiv, en veganer eller en sexolog. Og nej, der er ikke tale om bøger, men mennesker.

- Vi vil gerne nogle af alle de tabuer, der er, til livs. Alle de fordomme som vores bøger møder, og dem møder man rigtig mange steder, vil vi gerne til livs. For vi tror på at fordomme og tabuer de eksisterer kun, fordi der er noget, vi ikke ved, siger Lilian Dølby, frivillig ved Menneskebiblioteket-Vest i Varde, til TV SYD. 

quote

Kan jeg hjælpe bare et menneske med nogle spørgsmål og mane nogle fordomme i jorden, så er det bare det hele værd.

Nadia Kristensen, Menneskebog

Menneskebøgerne er personer, der alle har nogle personlige historier eller erfaringer, som de vil dele. Derfor har de valgt at lade sig udlåne til en snak om lige det, låneren gerne vil snakke om.
Alle menneskebøgerne arbejder frivilligt, og man kan låne dem i cirka en halv time. 

En af dagens mest ”læste” bøger er Nadia Kristensen, der er maniodepressiv.

- Kan jeg hjælpe bare et menneske med nogle spørgsmål og mane nogle fordomme i jorden, så er det bare det hele værd, siger Nadia Kristensen til TV SYD.

En af dagens lånere er Astrid Starbæk Petersen, der i dag lånte en veganer.

- Jeg synes, det er et superfedt koncept. Og jeg synes hele tankegangen om, at man kan komme hen med sine fordomme eller spørgsmål om nogle bestemte emner, det er bare superfedt. Så kan man forhåbentlig komme af med nogle fordomme, siger Astrid Starbæk Petersen, studerende, til TV SYD.