Lad bilen stå: 10.000 mennesker ventes til lysfest

Op mod 10.000 gæster forventes lørdag aften at besøge Haderslev Kaserne til lysfest. Derfor opfordrer Haderslev Kommune til, at man ikke tager bilen.

Lad bilen stå og gå til lysfest. Sådan lyder opfordringen fra Haderslev Kommune, der for 69. gang markerer Danmarks befrielse med en lysfest.

Den 4. maj bliver traditionen tro markeret med fakkeloptog, musik og lystfesttale på Haderslev Kaserne. Lørdag er det nemlig 74 år siden, at befrielsesbudskabet strømmede ud af radioen, og det meste af Danmark atter var frit efter den tyske besættelse.  

Portene til Haderslev Kaserne åbner kl.19.00, og arrangørerne forventer, at mellem 8.000–10.000 mennesker deltager i lysfesten. Det er en af Danmarks største markeringer af 4. maj. 

Gå til lysfest og undgå trafikkaos 

Hvis alle tager bilen til lysfesten, så kan det give trafikale problemer og mangel på parkeringspladser. Haderslev Kommune opfordrer derfor til, at dem, der har muligheden for det, lader bilen stå hjemme og går eller cykler til arrangementet.

Hvis man tager bilen, så anbefaler kommunen, at man kører hjemmefra i god tid og forbereder sig på en lille gåtur. Der er cirka 2.200 parkeringspladser 1 kilometer væk fra kaserne.

Hvis man vil så gnidningsfrit ind på kasernepladsen som muligt, så lyder anbefalingen, at man bruger indgangen på Louisevej. Der er normalt færre, der benytter den, end porten ved Gammelting.

Biskop holder årets lysfesttale

På kasernepladsen er der reserveret et område for kørestolsbrugere, og der er siddepladser til gangbesværede.

Selve lysfesten begynder kl.21.55. I år kan publikum se frem til en stor musikalsk fortælling, og dette års lysfesttale bliver holdt af Marianne Christensen, der er biskop over Haderslev stift. Allerede fra kl.20.30 sker der mange ting på kasernepladsen. Se det fulde program her:

Program den 4. maj 2019 for Haderslev Kaserne

20.30-21.30: Kor- og fællessang med Sønderjysk Kor under ledelse af Lone Skovgaard-Pedersen (i gymnatiksalen).

 

21.00-21.45: Flyverhjemmeværnets Musikkorps gennemfører en standkoncert på kasernepladsen.

 

21.05-21.15: Tappenstregen formeres (bestående af Slesvigske Musikkorps (SMUK), 3. Uddannelseskompagni, detachement Fighter Wing Skrydstrup, detachement Beredskabsstyrelsen Sydjylland og detachement Hærhjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjylland).

 

21.15-21.20: Tappenstregen afmarcherer til Gravene fra indre kasernegård.

 

21.25-21.38: Uniformerede ungdomskorps samt ungdomsforeninger formeres som fakkeltog i Tappenstregen på Gravene.

 

21.38: Tappenstregen afmarcherer fra Gravene.

 

21.55: Tappenstregen ankommer til kasernen og tager opstilling langs esplanaden foran hovedbygningen og Ydre Kasernegård.

 

22.00-23.00: Lysfestprogram:

  • Lysene tændes
  • Flaget hejses
  • ”Frihedssangen” ved SMUK
  • Velkomst ved Regimentschef oberst Lars Mouritsen
  • ”Prins Jørgens march” ved SMUK
  • Lysfesttale ved Biskop Marianne Christiansen
  • Kunstnerisk indslag med visuelle effekter og afsluttende med ”Det haver så nyligen regnet”
  • Flaget nedhales
  • Den store Tappenstreg gennemfører ”Forgattering”
  • Afslutning ved Haderslev borgmester H.P. Geil
  • Fællessang ”Altid frejdig”