Læg mobilen fra dig og saml point til oplevelser

Vi har vores smartphones med overalt og bruger dem, selv når vi bør koncentrere os om andre ting. Men det forsøger en ny app at komme til livs.

Vi kender det alle sammen: Telefonen der bimler og bamler, så vi lige bliver nødt til at tjekke den. Men det skal en ny app sætter en stopper for.

"Hold" hedder appen, som overvåger unge studerendes mobiladfærd. Hver gang de har holdt nallerne væk fra skærmen i 20 minutter, bliver de belønnet med point, som senere kan bruges på kaffe og oplevelser.

- Det er en megagod idé. Det giver lige den ekstra motivation for at lade den blive i tasken i stedet for at sidde og kigge på den hele tiden, siger Kirstine Høj Juncker, der er studerende ved UC Syd i Esbjerg, til TV SYD.

 

 

I går kunne TV SYD fortælle, at børn og unge skriver så grimme ting til hinanden, at der er lavet en ny app, som kan fjerne skældsord fra sms'er. Men børn er ikke de eneste, der har brug for hjælp - det har de studerende på videregående uddannelser også.

Ikke med at tale pænt, men simpelthen med at gemme telefonen væk.

App'en har allerede været på det norske marked i et år med gode resultater. Her har de studerende fået op mod 30 % højere karakterer ved at sætte mobilen på "Hold". Og nu har en iværksætter fra Esbjerg sat sig for at udbrede den i Danmark.

- Vi synes, det er en vildt god idé, fordi det rent faktisk kan måles, at det har en positiv indflydelse. Undersøgelser har vist, at man tager 62 % mere information til sig ved blot at lægge mobilen fra sig en gang i timen, siger Nam Vu, der er medstifter af Hold Danmark.

quote

Vi bruger vores mobiler alt for meget, så det kunne da være fedt, hvis den her app kan hjælpe os med at lægge den væk.

Kirstine Høj Juncker, studerende, UC Syd i Esbjerg

Det er to uger siden appen blev lanceret på de videregående uddannelser herhjemme, og siden da er den hentet mere end 3.000 gange.

- Lige nu skal man være studerende for at hente den, men vores plan er, at også arbejdspladser, biografer og cafeer skal opfordre folk til at bruge den, så vi ender med også at være mere sammen i det offentlige rum, siger Nam Vu.

En plan, der bliver hilst velkommen af Kirstine Høj Juncker:

- Vi bruger vores mobiler alt for meget, så det kunne da være fedt, hvis den her app kan hjælpe os med at lægge den væk. Selv om det er lidt åndssvagt, at vi ikke bare kan gøre det af os selv, siger hun.