Læge-mangel i Esbjerg tvinger tilflyttere på lange køreture

De praktiserende læger i Esbjerg har lukket for tilgang af nye patienter, da der er for få, der ønsker at være praktiserende læger i byen.

 

Region Syddanmark har i årevis kæmpet hårdt for at lokke læger til vestkysten - men nu brænder det for alvor på i Esbjerg.

En af byens praktiserende læger har måttet langtidssygemelde sig - og alene det overlader et par tusinde patienter til allerede hårdt belastede læge-praksisser.

Det mærker tilflytteren Michael Dyreborg. Han er flyttet fra Vejen til Esbjerg den 1. marts, hvor han nu står uden læge. Han bør efter foreskrifterne gå  til læge og få tjekket sit såkaldte INR-niveau en gang om ugen, for at sikre, at han får den rette dosis af den blodfortyndende medicin, han bruger.

- Jeg har kontaktet Region Syddanmark, som siger, at jeg kan få en læge i enten Ribe, Bramming eller Oksbøl. Men det er svært for mig at få råd til køreturen, når jeg er på kontanthjælp. Det burde ikke være sådan, at man ikke kan få en læge i sit nærområde, siger Michael Dyeborg til TV SYD.

I vores udsendelse lørdag kl. 19,30 sætter vi fokus på problemerne med lægemangel i Esbjerg.

Hør her den frustrerede borger Michael Dyreborg Jensen, som frygter, at han akut får brug for en læge: