Læge stopper - Regionen søger løsning for 1600 patienter

Region Syddanmark leder med lys og lygte efter en læge, der vil overtage en praksis i Vejle midtby med 1600 patienter

Region Syddanmark leder i øjeblikket efter en læge, der vil overtage en praksis i Vejle midtby med 1600 patienter. Læge Charlotte Eriksen stopper pr. 1.november. - Efter dejlige år i praksis søger jeg nye udfordringer, skriver hun på Lægerne Enghavecenterets hjemmeside.

- Ingen kommer til at stå uden læge. Vi skal nok finde en løsning, lover chefkonsulent i Region Syddanmarks praksisafdeling, Tine Canvin.

Lige nu er praksissen til salg, og der er åbent for ansøgninger indtil på mandag d. 25. september. Regionen har allerede sendt driften af praksissen i udbud til private leverandører, så hvis ikke der findes en ny læge inden fristen udløber, har regionen mulighed for at overlade driften til en privat leverandør som fx Falck eller Medicare.

- Den slags aftaler laver vi oftest for en fireårig periode, fortæller Tine Canvin til TV SYD.

quote

 Ingen kommer til at stå uden læge. Vi skal nok finde en løsning.

Tine Canvin, chefkonsulent, Region Syddanmarks Praksisafdeling

De patienter, der nu mister deres faste læge, får muliged for gratis at vælge en ny læge fra 1. november, men de kan komme til at lede længe, for der er lige nu ingen læger i Vejle, der har åbent for tilgang. Derfor er rådet fra Tine Canvin, at de venter og ser, hvem der overtager praksissen, eller at de alternativt vælger en ny læge udenfor Vejle.

- Lige nu, kan vi ikke sige, hvilken løsning vi ender med, siger Tine Canvin. - Men en løsning skal vi nok nå at finde, slutter hun.