TV der bevæger dig

Lægerne i Sydjylland vil også opsige aftale

Et stort flertal af de praktiserende læger i Region Syddanmark vil opsige samarbejdet med det offentlige.

For tredje dag i træk hentede Praktiserende Lægers Organisation (PLO) opbakning blandt sine medlemmer i kampen mod regeringens indgriben i lægernes konflikt med regionerne.

95,7 procent af de 577 fremmødte praktiserende læger i Region Syddanmark vil nemlig aflevere deres ydernummer, hvis der ikke bliver ændret i det lovforslag, som sundhedsminister Astrid Krag (SF) fremlægger for Folketinget den 28. maj.

Det viser en afstemning onsdag aften, og en ordning hvor danskerne skal betale for lægebesøg, ser derfor ud til at komme tættere og tættere på.

1,9 procent stemte nej til at aflevere deres ydernummer, mens 2,4 endnu ikke har taget endelig beslutning.

Mandag stemte 90,6 procent af 790 fremmødte praktiserende læger i Hovedstaden for at aflevere deres ydernummer.

Tirsdag var turen kommet til Region Sjælland, og her stemte hele 96,1 procent af de 386 fremmødte læger for at droppe samarbejdet.

De kommende dage vil de praktiserende læger i resten af landets regioner ligeledes holde afstemninger, om lægerne vil aflevere deres ydernumre i protest.

Ydernummeret er det nummer, som en alment praktiserende læge får tildelt af den offentlige sygesikring som betingelse for honorarafregning med sygesikringen.

Hvis lægerne afleverer deres ydernumre, skal patienterne fra 1. september selv betale for et besøg hos lægen. Herefter er det op til det offentlige, hvor mange penge, der skal refunderes til patienten.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden