Længere til postkassen

PostDanmark er i økonomiske problemer, og der kan spares mellem 12 og 54 millioner kroner, hvis landejendomme flytter deres private postkasse til skellet i stedet for på køkkenmuren.

Folketingets partier er netop nu i forhandlinger om PostDanmarks fremtid. Posten er i pengeproblemer, da e-mail og elektronisk kommunikation presser det traditionelle brev.
 
Et af de spareforsalg, der tegner sig et flertal bag, er, at landposten ikke længere skal aflevere breve på køkkenbordet. Der skal i stedet sættes en postkasse op i skellet.
 
- Det dræner meget tid, at man skal helt ind på køkkenbordet på alle gårde. Så der kunne være god fornuft i at placere postkassen i skellet. På langt de fleste landbrugsejendomme er man ude at køre dagligt, så man kommer også forbi sit skel, siger trafikordfører for Dansk Folkeparti Kim Christiansen.
 
Alt efter, hvor langt postkassen skal stå fra landejendommen, kan PostDanmark spare mellem 12 og 54 millioner kroner.

Grænsen går ved haven

Postordfører for Socialdemokraterne, Benny Engelbrecht, understreger, at forslaget vil sidestille folk i byer og på landet. For byboere skal også hente deres post ved gaden.
 
- Vi ser på, om der kan skabes en lighed for loven mellem beboere i etageejendomme i København og beboere i landbrugsejendomme, så længe det handler om raske og rørige mennesker, siger Benny Engelbrecht.
 
Venstres trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen, sætter dog sin grænse ved haven.
 
- Vi forstår skellet som der, hvor haven begynder. Med den definition synes Venstre, det er en fin løsning. Det er det samme, som villaejere der henter deres post ved fortovet. Vi kan ikke acceptere, at man skal starte bilen op og hente posten 500 meter væk, siger Kristian Pihl Lorentzen.