Lær dit pindsvin at spise dræbersnegle

Opdrag dine pindsvin i haven rigtigt - så er det snart slut med dræbersnegle. Sådan lyder rådet fra en naturvejleder i Vejle.

- Når hverken frost, sne eller lange tørre somre kan tage livet af sneglene er vi nødt til at tænke alternativt for at redde køkkenhaven, fortæller naturvejleder ved Økolariet i Vejle, Steen Hedrup til P4 Trekanten.

- Den nemmeste måde er at klippe sneglene over, og lade pindsvinene snuse til dem og smage på dem. Så vil de efter noget tid begynde at gå efter den levende vare, siger Steen Hedrup til DR Trekanten.

Det er ikke alle pindsvin, der spiser dræbersnegle. Men hvis man altså selv laver en smule forarbejde, kan man lokke pindsvinene til at få smag for sneglene.

Hvis man ikke har et pindsvin til at bo i sin have, kan solsorten også få smag for dræbersneglene, når de ligger overklippede og spiseklare på græsplænen.

Fredag fortalte vi her på tvsyd.dk, at dræbersneglene - trods deres herkomst på den iberiske halvø - ikke lader sig kue af dansk vintervejr.

Sneglene kan klare tindrende frost - og æggene kan overleve få centimeter nede i jorden. Sneglene danner selv glukose i cellerne - en slags frostvæske. Og helt op til 60 pct. af sneglene kan faktisk bestå af is - uden at den dør.