Lærere: Kommuner i strid med skoleudspil

Når kommunernes budgetter er klar, kan der være færre penge til at holde fagligt svage elever i deres almindelige klasse. I strid med målet, mener lærerformand.

Da Kommunernes Landsforening i maj kom med sit udspil til fremtidens folkeskole, var et af de vigtigste punkter, at langt færre elever skal tages ud af klasserne for at få specialundervisning.

Nu viser en undersøgelse fra Danmarks Lærerforening, at seks ud af 10 kommuner har planer om at skære ned på støtten, der skal holde eleverne i deres normale klasse.

Formand for Danmark Lærerforening Anders Bondo Christensen mener, at det strider fuldstændigt imod KL's udspil.

- Man kan ikke bare nedlægge den vidtgående specialundervisning og flytte børnene til normalundervisning, hvis man ikke har sikret, at lærerne kan give dem et ordentligt tilbud. Så det skriger til himlen, siger han.

For tidligt til konklusioner

Det er lærerforeningens lokale lærerkredse, der har vurderet den forventelige udvikling på området ud fra den aktuelle budgetsituation i kommunerne. Undersøgelsen er lavet inden kommunernes endelige budgetlægning for næste år.
Derfor mener Jane Findahl (SF), formand for børne- og kulturudvalget i Kommunernes Landsforening, at det er for tidligt at drage en konklusion.

- Jeg har ikke noget klart billede af det, fordi den politiske fase først begynder nu i kommunerne. Så jeg vil først forholde mig til det, når budgetterne er politisk behandlet, siger hun.