Lærerne vil have feriepenge

Vejle Byråd har et særligt punkt på dagsordenen i dag. Skal kommunen udbetale feriegodtgørelse, når der er konflikt? Lærerne siger ja, for det drejer sig om penge fra 2011.

Feriegodtgørelsen er optjent længe før den igangværende konflikt overhovedet blev diskuteret. Derfor har vi ret til at få pengene, siger lærerne.

De stiller til byrådsmødet i eftermiddag for at høre, hvad der kommer ud af debatten.

Byrådet bestemmer

Rikke Vagn-Hansen er formand for Lærerkredsen i Vejle. Hun understreger, at lærerne ikke møder op for at kræve noget.Det er helt op til Vejle Kommunen, om feriegodtgørelsen skal udbetales pr. 1. maj, men lærerne regner da med, at byrådet siger ja til at udbetale pengene.

Diskussionen om feriegodtgørelsen er begyndet i en kommunen på Sjælland, hvor lærerne pludselig fik besked om, at de ikke skulle have løn under konflikten og derfor heller ikke feriepenge.

Det er ikke en løn

Lige nu er juristerne i Danmarks Lærerforening i gang med at undersøge, om kommunerne er på den rigtige side af loven. Der er trods alt tale om en godtgørelse og ikke en løn. Som nævnt er det også penge, der er tjent i 2011.

Før byrådsmødet i Vejle i eftermiddag vil lærerne demonstrere uden for.