Læske-afdelingen i Fredericia strejker

Der bliver ikke fremstillet Coca-Cola hos Carlsberg i disse dage. Samtlige medarbejdere i læskeafdelingen i Fredericia har nemlig nedlagt arbejdet, skriver Fagbladet 3F.

Det sker i protest, fordi en nyansat elektriker ikke vil melde sig ind i fagforening. Fagbladet erfarer, at det er første gang, at en arbejder i afdelingen ikke vil lade sig organisere. Og det finder bryggerne så problematisk, at de har nedlagt arbejdet.

Endnu ingen bod

De omkring 130 bryggere holdt faglige møder mandag og tirsdag. Onsdag gik de så i strejke. Og i går torsdag var de i Arbejdsretten - uden at de dog endnu er blevet idømt en bod.

Bryggeriet mener. det ikke har gjort noget galt.

- Som altid ansætter vi den bedst kvalificerede. Vi hverken må eller vil spørge om, hvor vedkommende er organiseret. Vi følger blot reglerne, siger Jens Bekke, kommunikationsdirektør i Carlsberg.

Gruppeformand for Industri i 3F Fredericia, Jan Kristensen Schmidt, opfordrer de strejkende til at gå tilbage i arbejde hurtigst, fordi der er tale om en arbejdsnedlæggelse i strid med overenskomsten.

På mandag mødes alle de strejkende for at beslutte det videre forløb. Ølproduktionen og vareterminalen i Fredericia er ikke berørt.