Landbrug & Fødevarer beroliger: Allerede ro igen i næste uge

Pundets fald rammer med det samme den danske eksport til Storbritannien, men stabiliteten vil hurtigt blive genoprettet, vurderer Landbrug & Fødevarer.

Landbruget og de Danske Svineproducenter kunne starte fredagen med dybe panderynker. Fra den ene dag til den anden er pundet styrtdykket, og det betyder, at landmændene, svineproducenterne og dansk eksport til Storbritannien generelt bliver ramt på pengepungen.

- Dansk eksport til Storbritannien vil øjeblikkeligt blive ramt på indtjeningen pga. det kraftige fald i pundet. I de kommende måneder risikerer vi at blive ramt af den store usikkerhed, der kan påvirke væksten negativt, vurderer Landbrug & Fødevarers cheføkonom Frank Øland i en pressemeddelelse.

Bekymringerne behøver dog ikke at være så store, for danskerne vil snart se stabilitet igen, vurderer Landbrug & Fødevarer.

- Selvom usikkerheden omkring briternes plads i verden, kommer til at tage lang tid at få afklaret, så vil der sandsynligvis komme lidt mere ro på de finansielle markeder allerede i næste uge, siger Frank Øland.