Landbrugselev sad i klemme i tre timer på minkfarm

En 20-årig landbrugselev på en minkfarm ved Hedensted fik sin ene fod i klemme under sit arbejde fredag morgen. For at undgå yderligere skader brugte redningsfolkene tre timer på at befri ham på en skånsom måde.

Den unge mand  fik sit ene ben i klemme under arbejdet på minkfarmen fredag morgen kl. 07.45, og først efter tre timer lykkedes det redningsmandskabet at befri ham.                                                                      

Landbrugseleven var i gang med at fjerne halmaffald ved minkburene. Det skete ved hjælp af en maskine med en valse foran. Ved arbejdet satte noget sig fast i valsen - og den 20-årige ville sparke det løs med den ene fod, der så kom i klemme, oplyser Sydøstjyllands Politi til TV SYD.

- Frigørelsen trak ud, da man ville undgå at skade foden yderligere. Der var ingen fare for den kvæstedes liv eller helbred bortset fra benskaden. Det siger Jørn Lindhart, Sydøstjyllands Politi, til TV SYD.

Først kort efter kl. 11 var redningsaktionen færdig,  og den 20-årige landbrugselev kunne køres til sygehuset og få foden undersøgt og behandlet.

Arbejdstilsynet er blevet tilkaldt til minkfarmen for at undersøge omstændighederne omkring ulykken.