Landbrugsfolk fra hele verden i Horsens

Verdens ældste udvekslingsprogram i landbruget, Travel To Farm, fejrer 100 års jubilæum. Folk fra hele verden er på besøg i Horsens.

48 gæster fra 18 forskellige lande er i disse dage i Danmark for at fejre 100 året for verdens ældste udvekslingsprogram.

Gæsterne er kollegaer fra lande som Ukraine, Australien og USA, der er med til at arrangere udveksling af landbrugselever.

I dag gik turen forbi Horsens, hvor de først besøgte Bygholm Landbrugsskole og derefter nogle gårde med landbrugspraktikanter fra Ukraine.

Det er Travel To Farm, som hører under Landbrug og Fødevarer, der hvert år arrangerer praktikophold i Danmark for ca. 100 udenlandske landbrugselever. Samtidig kommer danske landbrugselever på besøg i udlandet.

- Det er blevet en lang tradition. Vi har udvekslet elever i 100 år nu, og det er omkring 20 ? 25 pct. af en årgang, der besøger et andet land som led i uddannelsen. Så det er almindelig anerkendt i landbruget. Vi ved, at det er et værdifuldt element i elevernes uddannelse, siger Hans Henrik Jørgensen, direktør i Travel To Farm til TV SYD.

Udlandsopholdene varer mellem 7 ? 12 måneder og undervejs får landbrugseleverne både en kulturel oplevelse og en forståelse for landbruget i andre lande.

Gæsterne skal de næste par dage besøge flere landbrugsrelaterede steder og bliver i Horsens til konferencen slutter på lørdag.