TV der bevæger dig

Landbrugsskole investerer i sundhed

Idrætslærer Åge Jacobsen afprøver de nye maskiner med to af eleverne fra TronsøSkolen.

Grindsted Landbrugsskole har investeret 250.000 kr. i elevernes sundhed. I stedet for bøger eller landsbrugsmaskiner har de købt helt nye fitness-apparater.

- De nye muligheder vil gavne både pigerne og drengene, og her i de første dage har der allerede været stor interesse for at bruge udstyret. Meningen er, at eleverne kan bruge det i fritiden, men vi vil også integrere det i idrætsundervisningen, forklarer Åge Jacobsen, der er en af skolens idrætslærere.

Pas på kroppen

Landbrug er mere fysisk betonet end kontorarbejde. Alligevel mener skolen, at det er vigtigt at motivere de unge til at dyrke motion.

- Vi vil gerne give de unge mulighed for at dyrke endnu mere motion, siger forstander på landbrugsskolen, Kurt Østergaard. Da vores elever som udgangspunkt skal bruge deres krop i arbejdet mange år frem, skal de lære at passe på den og styrke den. Sundhed er et fag i landbrugsuddannelsen, hvor der både fokuseres på mad og motion, så vores nye fitness muligheder bliver også der integreret i undervisningen.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden