Landdistrikternes Fællesråd: Motorveje betyder udvikling

De store slagterier i Horsens og Holsted er et bevis på, at motorveje tiltrækker store virksomheder og skaber arbejdspladser. Det mener Landdistrikternes Fællesråd.

En ny rapport fra tænketanken Kraka konkluderer, at motorveje ikke hjælper på befolkningstallet i landområderne. I Landdistrikternes Fællesråd er man mere end skeptiske over for rapportens konklusioner.

Formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard er skeptisk over for analysens konklusioner. Ingen kan sige noget kvalificeret om, hvordan det ville være gået, hvis nu der ikke var bygget motorveje ud til nogle af yderområderne, mener han.

I Landdistrikternes Fællesråd med hjemsted i Egtved og tæller 41 danske land- og yderkommuner, understreger man, at erhvervsudvikling er kompliceret, og at mange forskellige faktorer spiller ind.

- Motorveje gør det selvfølgelig ikke alene, men jeg er uenig i, at politikerne overspiller det kort. Både digital infrastruktur og infrastruktur spiller ind ligesom kommunernes tilbud generelt, men at konkludere, at motorveje er uden betydning, er en fejlslutning. Se blot på, hvor Danish Crown har placeret deres to store slagterier: Holsted og Horsens og begge steder tæt på en motorvej. Det har også betydning for, hvor stort et opland man kan trække arbejdskraft fra. Motorveje er en væsentlig vækstdriver, og på den måde har de også betydning for befolkningsudviklingen, siger formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard i en pressemeddelelse.