Landets lærere på vej til Christiansborg

De konfliktramte lærere har torsdag støvsuget markedet for turistbusser. I løbet af formiddagen drager adskillige tusind lærere til Christiansborg for at protestere mod Kommunernes Landsforening og Finansministeriets lockout.

Alene 400 sønderjyske lærere deltager i demonstrationen på Christiansborg Slotplads klokken 16.00.

Parolen for demonstrationen lyder: Lærerne er de første. Hvem bliver de næste?

- Aldrig har det været mere aktuelt end nu, at fagbevægelsen står sammen og siger klart nej til regeringens utidige indblanding i de offentligt ansattes overenskomstforhandlinger. Aldrig har det været mere aktuelt end nu, at fagbevægelsen sender et stærkt signal til regeringen om, at den skal respektere den danske model, siger Danmarks Lærerforening.

Opbakning halter

Lærerne finder det urimeligt, hvis de med nye arbejdstidsregler skal betale for folkeskolereformen.

Blandt hovedtalerne ved demonstrationen er forbundsformand Dennis Kristensen, FOA, der organiserer en række kommunalt ansatte.

Det kniber derimod med opbakningen fra de privatansatte.

Dansk Metal, Malerforbundet, Fødevareforbundet NNF, Dansk El-forbund, Teknisk Landsforbund og Blik & Rør er uenige i, at lærerkonflikten er et brud med den danske model.

- Man har fulgt den danske model fuldstændig slavisk. At det skulle være en trussel mod den danske model, det har jeg svært ved at få øje på, siger Claus Jensen til flere medier. Han er formand for Dansk Metal.

Støtte fra Horsens

Dansk Metal i Horsens giver dog fuld opbakning til lærerne.

- Flere ministres indblanding i overenskomstforhandlingerne mellem Danmarks Lærerforening og Kommunernes Landsforening må ses som en direkte påvirkning af resultatet. Den kamp lærerne er ude i for en overenskomstfastfat arbejdstid vil få konsekvenser for hele arbejdsmarkedet, siger formand Bjarne Sørensen og tilføjer:

- Dansk Metal, Horsens, støtter lærernes kamp for frie overenskomstforhandlinger, uden politisk indgreb fra regeringens side. Kun en samlet fagbevægelse kan vise regeringen, at den har gjort regning uden vært.