Landmænd: Drop den dyre omfartsvej

Landbrugsorganisation bakker Nej-sigerne op: Der er ingen grund til at bruge 400-500 mio. kr. på en omfartsvej ved Ribe

 

Sydvestjysk Landboforening melder nu klart ud. Drop den store, nye omfartsvej ved Ribe.

- Vi har ikke haft et eneste medlem, der har klaget over de nuværende forhold. Det er ikke os, der føler, at der er behov for en ny vej. Når vi spørger medlemmerne, får vi at vide, at der ikke er et behov. Vi har medlemmer, der siger, at det var værre for fire til fem år siden, men nu er der ingen problemer, siger formanden for Sydvestjysk Landboforening, Claus Christensen fra Vrenderup ved Årre, til TV SYD. 

Foreningen afviser altså de to dyre løsningsmodeller. Linie A og linie B. Løsninger, der koster mellem godt 400 og godt 500 mio. kr. Og peger i stedet for på den langt billigere C-løsning, der koster godt 100 mio. kr. 

- Vi foretrækker C-løsningen, da den har færrest gener. Vi har medlemmer, der får til- og frakørsler til deres marker og ejendomme ødelagt med en A-løsning, mens en C-løsning kan løse trafikproblemerne, siger formanden. 

Med holdningen til omfartsvejen er landboforeningen helt på linje med en anden stor erhvervsorganisation i Ribe nemlig Ribe Handelsstandsforening samt med Danmarks Naturfredningsforening og Borgergruppen Ny Omfartsvej – Nej tak.

Med 13.000 biler i døgnet har trafikken tilsyneladende ikke ændret sig siden 1995. Bortset fra ferietrafikken. Den er især tæt om lørdagen, hvor det er skiftedag i sommerhusenes ved Vestkysten. Men her er trafikken faktisk faldet.