Landmænd laver traktoroptog i protest

De kriseramte danske mælkeproducenter indkalder nu til traktordemonstration.

Den 23 og 24 august vil flest mulige mælkeproducenter finde traktoren frem og køre i protestoptog til Rendsborg i Tyskland.

Her bruger tyske mælkeproducenter hele næste uge på at demonstrere og vise deres utilfredshed med den førte politik på mælkeområdet. De kører i traktoroptog med løbende udskiftning fra alle hjørner af landet og samles til sidst i München til en stor fælles demonstration den 1. september.

Ifølge Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter er der ikke samme tradition for traktor demonstrationer i Danmark, men foreningen har valgt at støtte det tyske initiativ ved at køre fra formandens adresse ved Varde til Rendsborg, hvor det tyske optog fra Nordtyskland starter mandag formiddag.

Formålet med en fælles protest på traktor er at råbe politikerne op. Mælkeproducenterne, der lige nu oplever lave priser på deres mælk, er utilfredse med hvordan politikerne håndterer markedet.

Man kan slutte sig til hele vejen undervejs til Tyskland, og man kan køre med, så langt man vil, det vigtigste er at vække politikerne, fortæller Danske Mælkeproducenter.