TV der bevæger dig

Landmænd sætter ø-mærker på markerne

Økologisk planteavler Lars Kjelde er idémanden bag de økologiske skilte på markerne. Her sætter han det første skilt op. Foto: Niels Juhl.

Ø-mærket er ikke længere kun for de økologiske fødevarer i butikkerne. De økologiske landmænd i Kolding Herreds Landboforening sætter nu også ø-mærkerne op på deres marker.

Det er landmand Lars Kjelde i Vamdrup, som driver økologisk jordbrug, der har fået idéen til at sætte ø-skiltene op på marken. De økologiske landmænd er de første i landet, der skilter med ø-mærker, men den lokale landboforening håber, at idéen vil brede sig til resten af landet.

- Vi er ganske enkelt stolte over at være økologiske producenter, og vi ser frem til, at mange forhåbentlig vil følge vores eksempel og med skilte i marken signalere økologiske afgrøder forude, siger Jens Hansen, som er formand for fokusgruppen Økologi i KHL.

Han tror skiltet får en positiv effekt, fordi det er med til at signalere åbenhed

- Skiltet er en information til forbrugeren og er samtidig et udtryk for den åbenhed, vi økologiske landmænd gerne viser omverdenen, siger Jens Hansen.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden