Landmand: Miljøregler koster mig mine køer

En deltidslandmand fra Jordrup er nød til at sælge sine køer, fordi nye miljøregler vil gøre en ottendedel af hans jord ubrugeligt.

Et landbrug på 27 hektar er ikke meget i dagens Danmark. Men det er nok til, at Henning Johansen kan mætte mundene på 24 kødkvæg, som han holder på sin gård.

Nu er hans besætning truet, og truslen kommer i form af et forslag til en miljølov fra Christiansborg. For Henning Johansen vil loven betyde, at 50 procent af hans samlede areal til græsning, ikke længere må gødes i samme omfang.

- Det betyder jo, at jeg ikke længere kan dyrke græs nok til mine køer. Forretningen kan ikke løbe rundt, og derfor er jeg nok desværre nød til at skaffe mig af med dem, siger deltidslandmand Henning Johansen til TV SYD.

Henning Johansen har i alt 7,5 hektar marker, hvor køerne kan græsse. 1,5 hektar mistede han sidste år til loven om randzoner. Nu står han til at miste yderligere 2 hektar. Og det er ikke areal nok til at drive et landbrug, der kan køre rundt.

- Det har jeg det ikke særlig godt med. Nu har vi haft dyr i 25 år. Og det vil være meget svært, siger Henning Johansen.

Landmand Henning Johansen er kommet i klemme. (Varighed: 0.48 min.)