Landsby utrygge ved bordel

I landsbyen Kvong nord for Varde døjer indbyggerne med en lidt speciel nabo: Et bordel. På det seneste har der været nogle situationer der gør borgerne utrygge. TV SYD ser nærmere på bordeldrift i aften.

- De sidste halvandet år har vi haft et bordel liggende nærmest i baghaven, og det er ikke noget vi er voldsomt begejstrede for, siger Claus Larsen til TV SYD.

Flere episoder

Ifølge de borgere i Kvong, som TV SYD har talt med, har der været gentagne episoder, hvor byens unge piger er blevet skræmt af bordellets ansatte eller kunder.

- Vi har haft en episode, hvor de har spurgt, hvad man kunne købe ved dem, og det synes jeg ikke, at sådan en ung pige skal tage stilling til.

Utryghed

Episoderne har ændret borgernes færden i området:

- Vi sørger for at være nogle stykker sammen. Så noget utryghed er der ved det.

Læskur

Utrygheden har de også været nødt til at tage højde for på den lokale friskole.

- Rent konkret kunne vi mærke det, da vi fik ny skolebus-rute. Der skulle laves læskure, og vi skulle overveje, hvor de skulle stå. Vi fik at vide fra flere sider, at der var piger,som var blevet antastet, mens de ventede på bussen. Derfor står læskur et sted, hvor de kan så uden at blive set af bordellets kunder, siger formanden for skolebestyrelsen på Kvong Friskole, Peter Roesgaard.

Ingen lukkede op

I dag åbnede ingen op, da TV SYD ville i kontakt med nogen på bordellet i Kvong. Det er helt normalt, fortæller Vibeke Nielsen rådgivningscentret Pro Vest. Hun har arbejdet med prostituerede kvinder i 16 år.

Hun forstår godt, hvorfor mange er utrygge over at have et bordel i nærheden. Men den frygt er ganske ubegrundet.

- Jeg tror måske mange gange, at man har en forestilling om, at der kunne ske noget - og det er den forestilling man bliver bange for. Men alt overvejende sker det stille og roligt. Der er ikke noget at være bange for, siger Vibeke Nielsen.