Landsbyen Flovt holdt nytårsfest - for hele byen

Alle 70 mennesker i Flovt var inviteret til nytårsfest. Det blev til en stor fest, hvor knap halvdelen af byens indbyggere dukkede op.

Hvorfor sidde derhjemme og vente på, at klokken bliver tolv, og så bare gå i seng, når man kan mødes med resten af sin by og fejre nytårsaften? 

Det spørgsmål stillede Erik Skøtt sig selv og sin hustru forrige år. De plejede ellers bare at sidde de to nytårsaften, men så besluttede de sig for, at det skulle være slut med det.

Hele byen holder nemlig en fælles nytårsfest, hvor alle byens 70 indbyggere er inviteret.

Erik Skøtt tog med første gang i 2015, og han var med igen i går aftes for at fejre nytår med lidt under halvdelen af byens indbyggere.

- Vi har siddet hjemme de andre år og bare ventet på, at klokken skulle blive tolv, så vi kunne drikke et glas champagne og blive færdige med det der. Og så var det sengetid, men så blev vi enige om, sidste år, at nej, NU ville vi med til det arrangement hernede, fortæller Erik Skøtt til TV SYD. 

Erik Skøtt er glad for de fælles nytårsfester. Sammen med sin hustru har han også tænkt sig at komme de næste mange år.
Erik Skøtt er glad for de fælles nytårsfester. Sammen med sin hustru har han også tænkt sig at komme de næste mange år.

- Og nu er vi taget med i år, og det gør vi også de næste mange år, siger han glad.

Samme beslutning tog anlægsgartner Morten Rosenlund Vestergaard, da nytårsaften nærmede sig.

Han tog til den fælles nytårsfest i Flovt med sin hustru og deres to børn.

- Det er et hyggeligt arrangement, og vi har ingen fast tradition nytårsaften. Vi har hørt så meget godt om det her arrangement fra andre, så vi tænkte, at nu ville vi prøve det også, siger Morten Rosenlund Vestergaard til TV SYD.

Det lyder måske vildt at samle hele byen til fest, men i Flovt er de vant til at være fælles om tingene.

- Vi er en fasttømret flok her i Flovt, og vi ses til nytårsaften, til sommerfest, Skt. Hans, til loppemarkeder, til byfest, konfirmationer og så videre, fortæller Morten Rosenlund Vestergaard.

For Erik Skøtt er det især en ting der trækker.

- Det er fællesskabet. Vi snakker med alle dem, som vi til daglig bare lige hilser på. Det er bare alletiders, siger Erik Skøtt.