TV der bevæger dig

Landsbyerne i Vejen skal forme kommunens politik

Foto: TV SYD

Det er de små samfund, der skal være med til at forme Vejen Kommunes kommende politik for landdistrikterne.

Landsbysamfundende i Vejen Kommune er for tiden i gang med at finde ud af, hvad fremtiden skal byde for netop deres lokalsamfund. Vejen Kommune er i gang med at udforme en ny landdistriktspolitik, og i stedet for at fastlægge en fast politik for hele kommunen, har politikerne valgt, at de enkelte små samfund også skal have indflydelse på processen.

- Vejen kommune er en landdistriktskommune, og de tiltag, der måske virker i Jels, er måske ikke de bedste i Hovborg. Derfor spørger vi de enkelte samfund, hvilke udfordringer de står med, siger borgmester i Vejen Kommune, Egon Fræhr, til TV SYD.

Det er anden gang, at Vejen Kommunen beder de små samfund om hjælp til at udforme kommunens politik på området, og siden sidste gang er landsbyernes fokus skiftet til i høj grad at handle om bosætning.

- Sidste gang vi lavede de her udviklingsplaner for landdistrikerne, handlede de meget om landsbyernes fysiske rammer. Denne gang er det de blødere værdier det handler om, hvor det store emne er, hvordan får vi nye nye tilflyttere, og hvordan holder vi på de folk, der bor her nu? Siger borgmesteren til TV SYD.

En af de landsbyer, der er i gang med at lave en ny udviklingsplan for området, er Københoved, der ligger i den sydlige del af kommunen. Også her er det bosætningen og de blødere værdier, der er fokus på i den kommende udviklingsplan.

- Vores to hovedpunkter i denne omgang er bosætning og ildsjæle. Vi vil gerne have flere indbyggere, og vi vil gerne udnytte de ildsjæle, der gør en stor indsats i området siger formanden for lokalrådet, Poul Erik Osmundsen, til TV SYD.

Naboer besøger i dag Københoved, hvor turen blandt andet går forbi Bennetgård, der har spillet en stor rolle for danskene under tysk tid, og som i dag fungerer som hvilehjem fra danske sydslesvigere. Se med på TV SYD+ klokken 15:00, 19:55 og 22:40.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden