Landsformand: Derfor er et godt valg vigtigt for mindretallet

Et godt resultat og en stor vælgertilslutning ved kommunalvalget i Slesvig-Holsten er af stor betydning for det danske mindretal, mener landsformand.

I morges åbnede valgstederne til kommunalvalget i Slesvig-Holsten.

Det danske mindretals parti, Sydslevigsk Vælgerforening, SSW, stiller op i 67 kommuner i den nordlige del af delstaten.

Målet er klart: At fastholde de gode resultater fra de to seneste valg, hvor SSW fik omkring tre procent af stemmerne.

En god repræsentation i kommunalbestyrelserne er nemlig vigtig for driften af de danske mindretals skoler og andre institutioner og kulturelle aktiviteter, mener SSW's landsformand Flemming Meyer.

Kommunerne er afgørende for vores økonomi
- Det er jo kommunerne, der yder tilskud og dermed også er afgørende for vores økonomi i det danske mindretals lokale arbejde, siger han til TV SYD, da han søndag formiddag afgiver sin stemme.

Umiddelbart efter at stemmestederne lukker søndag aften klokken 18, tælles stemmerne op. Valgbestyrelserne indberetter resultatet, og i løbet af valgnatten udsender delstatens indenrigsministerium et foreløbigt slutresultat. Kort tid efter følger det endelige officielle valgresultat, der som regel ikke afviger meget fra det foreløbige valgresultat.

Ved det seneste kommunalvalg for fem år siden stemte 46,7 procent af de 2,35 millioner stemmeberettigede borgere i de næsten 1.100 kommuner i Slesvig-Holsten.