Landsholdet besøger danskerne

Et par af spillerne har været i Syd og Sønderjylland for at markere, at hele Danmark er med i slutrunden om VM i fodbold. Spillerne holder pause i forberedelserne og besøger folkeskoler, barndomsklubber, forretninger og storcentre over hele landet.

Forsvarsspilleren Simon Kjær har været i Lund ved Horsens, hvor han selv har gået i skole. Målmand Thomas Sørensen har været på Skærbæk-værket i Fredericia. Midtbanespilleren Simon Poulsen besøgte Ulkebøl Skole, hvor han var elev, og SUB Sønderborg, som var hans barndoms klub. Jacob Poulsen, endnu en midtbane-spiller, var på besøg hos Næsbjerg RUI og Skole i Varde.

Vigtigt møde

Landstræner Morten Olsen kalder mødet med danskerne for vigtigt.

- Det er ikke kun os, der skal til VM. Det er spillernes gamle klubber og rødder. Vi kommer alle fra Danmark. Vi gør dette for at tydeliggøre, at det er hele Danmark, der skal til VM, siger Morten Olsen.

Landstræneren mener, der skal være tid og plads i programmet til en dag med et andet fokus end normalt.

 - Der er plads til det, for vi har mere tid end nogensinde før en slutrunde. Så det skal der være plads til. Vi bruger deres fridage til at lave noget andet end normalt, forklarer Olsen.