Landsret skærpede straf for hustrudrab og lig-afbrænding

29-årig irakisk mand fik torsdag skærpet sin dom for drab på hustru i Vejen for 2½ år siden. Efter drabet forsøgte han at bænde liget af.

Foruden dommen på 13 års fængsel, udvises Hisham Falih Saad Abdulmagid, der er fra Irak, af Danmark.

I byretten blev han idømt 12 års fængsel. I byretten procederede hans advokat for anbringelse på psykiatrisk hospital. Derfor ankede han fængselsdommen – og udvisningen.

Politiets teknikere
Politiets teknikere
Foto: TV SYD arkiv

Den nu 29-årige kom hertil som flygtning i 2009.

Den 22. oktober 2014 kvalte han sin hustru i familiens lejlighed på Rolighedsvej i Vejen. Ved forbrydelsen brugte han angiveligt et badeforhæng. Han satte ild til liget, hvilket er usømmelig omgang med lig, oplyser statsadvokaten i Viborg.

En nabo har oplyst, at han mødte en forvirret Hisham på fortovet, da han kom hjem om eftermiddagen.

Hisham råbte noget om sin hustru, og de løb begge ind i lejligheden. Døren til badeværelset var lukket. Da de åbnede, var der høje flammer.

Både før og efter forbrydelsen har den 29-årige været i behandling i det psykiatriske system. Derfor blev Retslægerådet bedt om en udtalelse. Tre læger var ikke enige om vurderingen af ham. To mente, at fængselsstraf ved i orden, mens den tredje argumenterede for anbringelse.

Under indlæggelse på det psykiatriske sygehus i Middelfart, hvor han var i stedet for varetægtsfængsling,  satte han ild på lokalerne. Det indgår også i dommen.

 
 
Foto: TV SYD arkiv
Boligblokken på Rolighedsvej i Vejen.
Boligblokken på Rolighedsvej i Vejen.