TV der bevæger dig

Landsstævnet i Esbjerg imponeret over ”anderledes” åbningsshow i Aalborg

Forberedelser til åbningsshow til Landsstævnet i Aalborg. Foto: TV2 Nord

Selv om vejret satte en stopper for dele af showet, blev åbningsshowet ved DGI Landsstævne i Aalborg en stor succes, mener tidligere landsstævnearrangør.

Ulla Harmsen var med til at arrangere åbningen af DGI Landsstævne i Esbjerg i 2013, og hun er imponeret over åbningsshowet torsdag aften i Aalborg, hvor silende regn truede med at ødelægge arrangørernes planer.

- De har klaret det så godt. Vejret holdt, og det har ikke regnet, mens showet var i gang, så det var rigtig godt, siger Ulla Harmsen, der var ansvarlig for et lignende åbningsshow i Esbjerg for fire år siden.

- Det har været en god oplevelse. De har løst det meget anderledes, end vi gjorde. De har haft nogle helt andre rammer, og de har brugt rammerne rigtig godt. De har brugt vandet, og flyene kom ind over os, så de har trukket historien med fjorden op på land, fortæller hun.

Åbningsshowet i Aalborg adskilte sig fra det i Esbjerg ved, at det fandt sted i byen frem for på et stadion.

Tilskuerne oplevede også, at mindre fly fløj i lav højde ind over den nordjyske hovedstad.

Spring erstattet under showet

Selv om vejret ikke blev så voldsomt som frygtet, var der alligevel nogle ting, som arrangørerne måtte droppe i åbningsshowet.

- Der skulle have været spring, men det var der ikke. Man oplever det dog ikke, og jeg tror ikke, at publikum mangler det. De har erstattet det med nogle andre ting, forklarer Ulla Harmsen, der understreger, hvor besværligt det er at planlægge sådan et åbningsshow.

- Det er et kæmpe arbejde. Det er et helt år, som man arbejder med projektet. Det er en udfordring uden lige, for der er så mange instanser, der skal arbejde sammen, siger hun.

Til åbningsshowet underholdte artister fra ind- og udland sammen med gymnaster fra DGI Verdensholdet. Fra Limfjordsbroen blev flere end 29.000 balloner sendt til vejrs, og der blev blæst flere end 6.000 sæbebobler ud i minuttet. 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden