Langvarig slukning venter af eksplosions-branden i Fredericia

Torsdag morgen brænder det stadig voldsomt på havnen i Fredericia, hvor der fortsat er eksplosionsfare. Slukningsarbejdet vil vare hele torsdag og måske længere.

Politi og brandvæsen regner med både halve og hele døgn, når de skal vurdere, hvor lang tid det vil vare at slukke den voldsomme brand på Fredericia Havn.

Hele natten har ilden været meget voldsom og udviklet så høje temperaturer , at brandfolkene har været nødt til at holde sig på afstand for deres egen sikkerheds skyld.

- Vi har samlet mandskab og redningsudstyr sammen fra det meste af Jylland og gør klar til at bekæmpe branden for alvor, når det bliver lyst, siger lederen af indsatsen i Fredericia, vicepolitiinspektør Verner Pedersen, Sydøstjyllands Politi til TV SYD.

Branden opstod onsdag aften i en tank med gødning har bredt sig til flere andre tanke med palmeolie, der også kendes som fritureolie.

På grund af faren for, at en af tankene vil eksplodere, er indbyggerne i et område op til en kilometer væk fra havnen blevet evakueret til Fredercia Idrætscenter.

To personer er i forbindelse med branden behandlet på skadestuen, fordi de følte sig dårlig tilpas efter at have været tæt de ødelagte olietanke. Ellers er ingen personer kommet til skade.