Håndboldpar: Foreningslivet afgørende for håndboldlivet

Han er en af de største stjerner i dansk håndbolds historie – og det hele startede tilbage i ungdomsårene. Nu giver Lars Christiansen og Christina Roslyng tilbage det foreningsliv, der har betydet så meget for dem.

Når U14-drengene i Klakring IF træner, så er det med en tidligere landsholdspiller på sidelinjen. Den tidligere håndboldstjerne Lars Christiansen er blevet træner i klubben sammen med sin kone - den tidligere landsholdspiller Christina Roslyng.

Da klubben pludselig stod og manglede frivillige hænder og trænere, så håndboldparret muligheden for at give noget tilbage. De ville bidrage til det foreningsmiljø, der selv var med til at skabe deres håndboldkarriere og give dem gode oplevelser.

- Når jeg sådan kigger tilbage på mit håndboldliv og skal sætte en finger på, hvad det er, der har været afgørende, så er det netop alle de her frivillige og i foreningerne, som virkelig har gjort en indsats, så vi kunne få et socialt netværk, siger Lars Christiansen til TV SYD. 

quote

Når jeg sådan kigger tilbage på mit håndboldliv og skal sætte en finger på, hvad det er, der har været afgørende, så er det netop alle de her frivillige og i foreningerne

Lars Christiansen, tidligere landsholdsspiler 

Udover at bidrage med en masse erfaring fra de mange på håndboldarenaer rundt om i verden, så vil parret også gerne give spillerne nogle af de oplevelser, de selv har haft i idrætsforeninger.

- En ting er, at vi spiller håndboldkampene, og det er brandsjovt. En anden ting er hele det sociale i, at vi skal sove sammen i et klasselokale til stævner.  Og vi skal med busser rundt til stævner. Jeg kan selv huske det. Det var kæmpestort, og det vil jeg gerne give videre, siger Christina Roslyng.

Der er mere end 2,5 millioner medlemmer i landets idrætsforeninger. Den lokale idrætsforening er en grundpille i vores samfund, og ifølge Danmarks Idrætsforbund, så kan den stærke foreningskultur tage en del af æren for mange af de gode danske sportspræstationer

Lars Christiansen håber, at hans og alle de andres frivillige indsats klubben kan komme til at få en stor betydning for spillerne. At de en dag vil tænke tilbage på deres tid i idrætsforeningerne og tænke, at det var trænerne og de frivillige, der var med til at gøre en forskel.

- Det kunne være fedt, hvis en spiller en dag sagde, at vi har gjort forskellen for, at vedkommende bibeholdt interessen for at spille håndbold.