Lars Løkke: Ingen ny Vejle Fjord-bro

En ny Vejle Fjordbro, der fører de gennemførende tog uden om Vejle by, bliver ikke opført, hvis statsministeren efter næste valg hedder Lars Løkke Rasmussen.

18 milliarder kroner for at spare otte minutter i transporttid, er uansvarligt økonomisk politik. Det siger Lars Løkke Rasmusen efter, at han som Venstreformand onsdag gæstede trekantområdet på sin turne landet rundt forud for det Folketingsvalg, som altså endnu ikke udskrevet.

agde Hvis de borgerlige partier vinder regeringsmagten ved næste Folketingsvalg, kan togbroen over Vejle Fjord være dødsdømt.

Regeringen indgik i 2014 forlig om Togfonden med Dansk Folkeparti og Enhedslisten. Ifølge aftalen er der afsat 28,5 milliarder kroner til hurtigere tog - heraf er 4,3 milliarder kroner afsat til en ny togbro over Vejle Fjord.

Ifølge Lars Løkke Rasmussen er det nødvendigt at se på tog-aftalen igen, da finansieringen smuldrer, fordi en stor del af finansieringen er baseret på skatteindtægter fra olieudvinding i Nordsøen. Men siden forliget er oliepriserne styrtdykket.

Venstre er ikke en del af forliget om togfonden. Det er Dansk Folkeparti, der tirsdag også udtrykte tvivl om finansieringen.

Se og hør Lars Løkke Rasmussen kommentere på udsigten til en ny Vejle Fjordbro under en borgerlig regering - varighed 1 minut og 14 sekunder: