Lasse Andersson bliver sorteper i Rio

Ulrik Wilbek kalder nye regler frustrerende.

Fredag har været en omtumlet dag for håndboldspilleren Lasse Andersson, der indtil denne sæson har spillet for KIF Kolding København. Først skulle han afløse en skadet Kasper Søndergaard på det danske OL-landshold i håndbold i Rio, men sidst på eftermiddagen fredag fik han at vide, at det skal han ikke alligevel.

En udtagelse vil nemlig betyde, at Kasper Søndergaard ikke senere kan indtræde i turneringen, når og hvis han bliver sin lægskade kvit. Det vil landstræner Gudmundur Gudmundsson ikke risikere, og derfor bliver Lasse Andersson nu sorteper. Han var fredag undervejs til Rio, men må affinde sig med en plads som reserve, og han kan ikke bo sammen med holdkammeraterne i OL-byen i Rio de Janeiro i Brasilien.

Dansk Handboldforbund skriver fredag i en pressemeddelelse, at der er tale om en stramning af den Internationale Olympiske Kommites regler, som ikke er blevet kommunikeret ud. Sportschef i Dansk Håndborgforbund, Ulrik Wilbek, kalder det frustrerende:

- Vi har kigget alt igennem, og vi er ikke blevet informeret om stramningen. Faktisk forhørte vi os i den specifikke situation hos de officielle kanaler, inden vi iværksatte torsdagens udskiftning, og der fik vi i første omgang et forkert svar, så det er mildest sagt frustrerende, at vi nu står i denne situation, siger Ulrik Wilbek.