Lastbilchauffør ville hurtigt hjem: Fik bøde på 157.500 kr.

En hollandsk lastbilchauffør blev stoppet på motorvejen mod grænsen med over 100 km/t. Men fartbøden var kun en lille del af en samlet bøde på 157.500 kr…

Foruden en fartbøde fik chaufføren en bøde for ikke at have betalt vejbenyttelsesafgift, snyd med fartbegænseren og omfattende overtrædelser af køre-hviletids-reglerne. I alt 157.500 kr. – som blev betalt samme nat, så han kunne køre videre.

Den 36-årige hollandske chauffør blev afsløret i at have slået lastbilens fart-begrænser fra – på en måde, som politifolkene sjældent har set.

- Lastbilen kørte mod syd ad motorvej E45 fra Haderslev mod grænsen med ikke under 100 km/t, oplyser politikommissær Stig Simonsen, leder af Tungvognscenter Syd, til TV SYD

En af tungvognscentrets patruljevogne standsede ham på rastepladsen Ustrup kort før grænsen. Politiet havde modtaget flere anmeldelser om, at lastbilen kørte meget hurtigt. Hvilket fartskriveren bekræftede, oplyser de i storvognscentret til TV SYD.

- Det er især når det går lidt op ad bakke - og en lastbil så kan accelerere, at det afsløres, at de3r er fusket, siger Stig Simonsen.

Betjentene undersøgte bilen nærmere. De afslørede bl.a, at der var pillet ved fartbegrænseren, så lastbilen kunne kørte meget hurtigere end det tilladte.

- Der var tale om et gammelt apparat, som det var nemmere at pille ved.

Chaufføren kan forvente at blive indkaldt til retsmøde i Danmark senere. Her vil politiet kræve kørselsforbud, bl.a for fifleriet med fartbegrænseren.

Fartbøden udgør kun en meget lille del af den samlede bøde.

- Det, som koster mest, er overtrædelserne af køre-hviletiden, forklarer Stig Simonsen.  Vi går normalt 29 dage tilbage, men kan gå endnu længere tilbage, hvis det skal være.

Den 36-årige var på vej tilbage til Holland. Han kørte med tom vogn.

Det var en patrulje fra et af de tre tungvognscentre i Danmark, som standsede lastbilen. Tungvognscenter Syd har til huse hos Sydøstjyllands Politi og opererer også på Fyn og i Syd- og Sønderjyllands Politikreds.