Lastbilvognmænd kræver mere politi

Lastbilvognmændenes organisation (FDL) kræver mere synligt politi. På tide, at der sættes ind over for spritpåvirkede udenlandske chauffører, skriver kontorleder Jens Groot, i FDL-Nyt.

En række sager, hvor udenlandske chauffører er afsløret med store promiller vækker vrede. Senest en sag fra Aabenraa, hvor en udenlandsk chauffør var ved at køre i havnen og måtte stoppes midt i et vejkryds med en tårnhøj promille.

- Det er vel egentlig ret logisk at spørge, om der virkeligt skal ske ulykker med døde, som udfald, inden der bliver sat mere effektivt ind over for en åbenbart tiltagende spritkørsel. Det er i hvert fald et område, FDL vil opfordre politikerne til at interessere sig for. Hvis ikke der snart sættes mere effektivt ind, risikerer vi, at der sker frygtelige ulykker, hedder det i nyhedsbrevet.

- Der er først og fremmest brug for et langt mere synligt politi, end de få biler og motorcykler, vi til dagligt observerer. Jeg kører selv en længere motorvejstur til og fra arbejde, og der kan gå dage imellem, jeg ser en patruljevogn eller en betjent på motorcykel, skriver Jens Groot.

- Debatten har også berørt alkolåse, og det er måske det mest effektive middel. Men det nytter jo intet, hvis det eksempelvis kun er danske vognmænd, som har monteret alkolåse i bilerne.