TV der bevæger dig

Lav fængsel i sygehus

Regionsrådsformand Carl Holst (V) har et godt tilbud til landets justitsminister. Han kan overtage det gamle sygehus i Hviding ved Ribe - og lave det om til fængsel.

Staten mangler fængselspladser. De kommende år bliver der brug for ca. 100 nye pladser - og det kan være nødvendigt at tage nye bygninger i brug.

Og de bygninger har Region Syddanmark I Hviding, som nedlægges senest 2014.

Velholdte

- Bygningerne er velholdte og har en høj grad af sikkerhed. Vi vil gerne hjælpe staten med at finde de ønskede fængselspladser, og samtidig arbejder vi selvfølgelig på at sikre aktivitet og arbejdspladser i lokalområdet, siger Carl Holst.

Carl Holst har skrevet til både justitsminister Morten Bødskov (S) og minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen (S) plus retsordførerne og til de folketingsmedlemmer, som er valgt i regionen.

Sygehus siden 1923

Der har været psykiatrisk sygehus i bygningerne i Egebæk-Hviding siden 1923. Inden da var bygningen dansk-tysk grænsestation og toldkontrol for jernbanen frem til genforeningen i 1920.

I dag huset sygehuset i Hviding to åbne sengeafsnit samt en lukket retspsykiatrisk afdeling med høje sikkerhedsforanstaltninger både inde og ude. Der er aktuelt 45 sengestuer, hvoraf hovedparten er enestuer.

Fælles løsning

- Som jeg ser det, er det oplagt at bruge bygningerne i Hviding til at afhjælpe det stigende kapacitetspres på Kriminalforsorgens institutioner og afdelinger. Jeg håber, at folketingspolitikerne er åbne over for at finde en fælles løsning, siger Carl Holst.

Bygningerne har et samlet etageareal på 10.066 m2 og et grundareal på 71.782 m2. Den offentlige ejendomsvurdering fra 2010 er på 20,7 mio. kr.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden