Lav ledighed i Varde

Varde Kommune har på trods af en stigende arbejdsløshed den laveste ledighed i landsdelen.

Finanskrisen har gjort sit indryk i Udkantsdanmark - nogle steder mere end andre. Tal fra Danmarks Statisitik viser, at ledigheden i Varde ligger på 3,8 %, og det er den laveste procent i hele landsdelen.

Regionsdirektør Karl Schmidt fortæller, at det lave tal kan være en følge af Vardes placering på kortet - det er nemt både at pendle til og fra kommunen til større byer  i området. Derudover har ingen større virksomheder skåret ned eller afskediget medarbejdere i kommunen under finanskrisen.

Han forudser dog, at virksomhederne ikke har set det sidste af krisen endnu. Ydermere kan tallet være misvisende, hvis alle virksomheder endnu ikke har fået gennemført de fyringer, der ellers er blevet varslet.

Endnu lavere ledighed

Venstre fremlagde i går et forslag, der skulle yde hjælp til i alt 16 udkantskommuner med særligt ondt i kommunekassen, deriblandt Varde Kommune. Socialdemokrater har kaldt forslaget for "et plaster på et blødende sår", men den sammenligning lader ikke til at vække genklang hos Varde Kommunes borgmester, Gylling Haahr.

Han fortæller i dag til TV Syd, at kommunen er glade for den lave ledighed, og forventer en yderligere lav ledighed í området. Han spår en ledighedsprocent for Varde Kommune på helt ned under 3 % indenfor nærmeste fremtid.