Lederne glæder sig over årets Tønder Festival

Festivalen solgte flere billetter end sidste år. Tilfredshed i chefteltet.

9220 mennesker købte billet til årets Tønder Festival. Det er 886 flere end sidste år. Dermed er det en tilfreds Maria Theessink, kunstnerisk leder, som ser tilbage på årets festival nummer 42 i rækken siden den første i 1974.

- Jeg er meget tilfreds, siger Maria Theessink til TV SYD.

De 9220 gæster på festivalen var ikke alene. De delte oplevelsen med 2300 frivillige hjælpere, det største antal nogensinde, og med de ca. 400 musikere og et tilsvarende antal branchefolk.

Den kunstneriske leder er ikke mindst glad for, at det tilsyneladende er lykkedes at modernisere det samlede musikalske udtryk og samtidigt respektere den traditionelle lyd af Tønder Festival:

- Det lykkedes os at mikse det traditionelle musikbillede på Tønder med et opdateret og stærkt ekspressivt  musikalsk udtryk med meget smæk i. Det var tydeligt, at mange gæster var tilfredse med det, også dem, der har en lang gæstehistorie bag sig, siger Maria Theessink til TV SYD.

quote

Jeg er meget tilfreds

Maria Theessink, Tønder Festival

Også formanden for Tønder Festval Fond, Stig Bang-Mortensen er meget tilfreds med de fire musikalske dage i Tønder:

- Vi har de seneste fire år været i gang med at omstille og udvikle festivalen. Festivalen i år har i den grad understreget, at vi nu har det fundament, vi gerne vil have, siger han.