Ledige skal tage sig af syge og ældre

23 ledige i Sønderborg Kommune har netop taget fat på et nyt afsnit i deres liv ? en uddannelse til social- og sundhedshjælper. De bliver uddannet ekstraordinært.

Et ekstra hold

Det ekstra sosu-hold undervises både hos Uddannelse&Udvikling i Sønderborg og på Sosu-Skolen i Aabenraa, mens praktikperioderne gennemføres på plejecentre i Sønderborg Kommune.

Det usædvanlige er, at en del af undervisningen foregår i Sønderborg ? normalt er al teorien henlagt til Sosu-Skolen i Aabenraa.  

Rift om pladserne

De 23 er ud af 37, som gerne ville have plads på holdet. Holdet er oprettet ekstraordinært af Jobcentret i Sønderborg for at afhjælpe ledigheden og få flere til at tage en uddannelse. Devisen er, at en uddannelse forbedrer mulighederne for at få job.

Puslespil

De nye elever har fået mulighed for at pege på tre plejecentre i kommunen, hvor de gerne vil i praktik, og det puslespil er Ældreservice i Sønderborg Kommune nu ved at lægge, så flest muligt får opfyldt deres ønsker.

Fem mænd

De 23 nye elever har vidt forskellig baggrund. Fem er mænd, aldersmæssigt spreder de sig fra 31 til 58 år, og de fleste har dansk baggrund, men andre har trådt deres barnesko i Sri Lanka, Tyskland og på Cuba.